Lessen

De lessen

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar de fluitlessen. Hieronder vertel ik meer over mijn aanbod en mogelijkheden.

Openingstijden
Op maandag tussen 10:00 - 16:00 uur en van 18:30 - 20:30 uur  vinden de lessen plaats.  Samen kijken we naar de best passende lestijd binnen onze mogelijkheden. Dit is altijd een vaste dag en tijd in de week voor een jaar. Tijdens de schoolvakanties en op officiële feestdagen is Fluitstudio Dronten gesloten.


De cursus

We gaan uit van 40 lesweken per jaar en één les duurt 30 minuten. Het cursusgeld is gebaseerd op een doorlopende overeenkomst van een jaar met een opzegtermijn van een kalendermaand. Voor individuele fluitlessen geldt een maandtarief van €52,- excl. BTW.  Voor lessen met een aangepaste inhoud wordt het cursusgeld in overleg vastgesteld.  Vraag gerust naar de mogelijkheden. Het cursusgeld is inclusief het zelf opgezette lesmateriaal. Aanschaf van instrument en toebehoren en eventuele lesboeken (in overleg) zijn voor eigen rekening. Vraag gerust om advies als je op zoek gaat naar een instrument. Ik denk graag met je mee!

Blokfluitles


De blokfluit is een houten blaasinstrument dat al sinds de 14e eeuw wordt gebruikt. Hoewel je als bespeler over muzikaliteit en een goede techniek moet beschikken om de blokfluit optimaal te laten klinken, wordt het toch vaak als opstapinstrument gebruikt. Als je bijvoorbeeld nog niet weet welk muziekinstrument je wilt leren bespelen, dan kunnen een of twee jaar blokfluitles daarvoor een mooie basis bieden.

Ongetwijfeld wordt het instrument ook als opstap gebruikt vanwege het formaat, het gemak voor kinderen om er de eerste liedjes op te spelen en door de aanschafprijs.


Ik leer je noten lezen, hoe je op een juiste manier ademhaalt en aanblaast en hoe je een liedje muzikaal laat klinken. Dit doen we spelenderwijs en met behulp van mijn basisprogramma. Al snel speel je bekende liedjes mee met een cd!

Dwarsfluitles


De dwarsfluit is een houten blaasinstrument die tegenwoordig vooral van metaal (zilver) wordt gemaakt. De fluit wordt bespeeld door over het mondstuk heen te blazen en samen met de 17 (!) kleppen maak je klanken en muziek. 


Ik leer je graag hoe je met je ademtechniek en een ontspannen houding mooie, zuivere klanken uit je dwarsfluit kunt halen. Jij staat centraal en bepaalt waar je behoefte ligt. Daarom zijn de lessen individueel, zodat ik je persoonlijke aandacht en begeleiding kan geven.

Meer dan

fluiten alleen


Bij het fluit spelen gaat het mij ook om de beleving van de muziek.

Speel je gewoon wat er staat of laat je je muzikale hart spreken?


Die beleving kan voor iedereen verschillend zijn en ik ga graag samen met jou de uitdaging aan om het beste uit jou en je fluit te halen!

GRATIS PROEFLES?


Tijdens een gratis proefles maak je vrijblijvend kennis met mij en mijn werkwijze. Kennismaken, vragen stellen en natuurlijk wat voorspelen, staan dan centraal. Zo krijg je een goede indruk van Fluitstudio Dronten.

Ben je nieuwsgierig geworden?
Vul hier je e-mailadres in en ik neem contact met je op.

 
 

Daniëlle Knol

Telefoonnummer: 0321 - 785018 

|  06 2826 3063